Taxatie van antiek in Hengelo
Antiek - Hengelo

Taxatie

Taxaties van kunst, antiek en inboedels t.b.v. verzekering, successie en nalatenschap.

Taxaties kunnen bij de volgende situaties van belang zijn:

Verzekeringskwesties

De verzekering vraagt steeds vaker om een duidelijk taxatierapport bij kostbaarheden zoals antiek, kunst en sieraden. Deze vallen buiten uw normale inboedelverzekering. Wij zorgen voor een duidelijk rapport, eventueel met foto's zodat u verzekerd bent van een juiste afhandeling bij calamiteiten.

Boedelscheiding / Verdeling

Het komt nog vaak voor dat er onenigheid ontstaat bij de verdeling van erfenissen. Een goed en duidelijk taxatierapport kan dit voorkomen en een langdurige ergernis besparen. Zo kan men de waarde vergelijken en tot een eerlijke verdeling komen.

Verkoop

Bij verkoop is het belangrijk om vooraf te weten wat uw voorwerpen moeten kunnen opbrengen. Zo kunt u ook voor uzelf bepalen waar u het voorwerp het beste kunt aanbieden. Dit kan bv een particulier, een handelaar of een veilinghuis zijn.

Aangifte successierechten

Nabestaanden kunnen in de situatie komen dat er aangifte van successierechten moet worden gedaan. Daarbij dient er een goed beeld te zijn van het vermogen van de overledene. De successiewaarde is vaak vele malen lager dan de vervangingswaarde.

Taxatie Temmink website